HomeLívance "na slano" Hráškové lívanečky s kouskem máty

Hráškové lívanečky s kouskem máty

Posted in : Lívance "na slano" on by : Lívanečky.cz

4.4/5 - (7 votes)
Hráškové lívanečky s kouskem máty
Vytisknout recept
Co budete na lívance potřebovat?
  1. 1 šálek mraženého hrášku
  2. 2 vejce
  3. 2 lžíce nasekaného pórku (můžete dát cibulku)
  4. 1-2 lžíce nasekané čerstvé máty
  5. nastrouhanou kůru z 1/2 citronu
  6. 30 g feta sýru nebo balkánského
  7. 30 g kokosové mouky nebo moučky
  8. špetku soli
  9. špetku pepře
  10. olej na smažení (nejlépe samozřejmě kokosový)
Postup přípravy lívanců
  1. Nejdříve dejte rozmrazit hrášek, ale pokud nechcete čekat, dejte jej krátce povařit v mírně osolené vodě. Pozor, ať ho nepřevaříte.
  2. Pak jej slijte, propláchněte studenou vodou, nechte okapat a vidličkou ho rozmačkejte třeba na dřevěném prkýnku nebo na talíři. Ne, úplně, nechceme z něj kaši, jen trochu, aby kuličky popraskaly.
  3. Do mísy dejte připravený hrášek a všechny ostatní ingredience. Sýr nadrobte, aby se dobře míchal. Všechno dobře promícháme.
  4. Na pánvi rozpalte olej a lžící navrstvěte lívanečky. Až začnou hnědnout, opatrně obraťte.
Další tipy pro tyto lívance
  1. Jde to vcelku rychle, takže bacha 🙂
Lívanečky.cz http://www.livanecky.cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *