24 července, 2015
Hráškové lívanečky s kouskem máty
Posted in : Lívance "na slano" on by : Lívanečky.cz
Hráškové lívanečky s kouskem máty
2015-07-24 08:28:39
Vytisknout recept
Co budete na lívance potřebovat?
- 1 šálek mraženého hrášku
- 2 vejce
- 2 lžíce nasekaného pórku (můžete dát cibulku)
- 1-2 lžíce nasekané čerstvé máty
- nastrouhanou kůru z 1/2 citronu
- 30 g feta sýru nebo balkánského
- 30 g kokosové mouky nebo moučky
- špetku soli
- špetku pepře
- olej na smažení (nejlépe samozřejmě kokosový)
Postup přípravy lívanců
- Nejdříve dejte rozmrazit hrášek, ale pokud nechcete čekat, dejte jej krátce povařit v mírně osolené vodě. Pozor, ať ho nepřevaříte.
- Pak jej slijte, propláchněte studenou vodou, nechte okapat a vidličkou ho rozmačkejte třeba na dřevěném prkýnku nebo na talíři. Ne, úplně, nechceme z něj kaši, jen trochu, aby kuličky popraskaly.
- Do mísy dejte připravený hrášek a všechny ostatní ingredience. Sýr nadrobte, aby se dobře míchal. Všechno dobře promícháme.
- Na pánvi rozpalte olej a lžící navrstvěte lívanečky. Až začnou hnědnout, opatrně obraťte.
Další tipy pro tyto lívance
- Jde to vcelku rychle, takže bacha 🙂
Lívanečky.cz http://www.livanecky.cz/