21 června, 2015
Bezlepkové hruškovo-jablečné s dýňovými semínky

 
	Bezlepkové hruškovo-jablečné s dýňovými semínky
	2015-06-20 11:12:36
	Vytisknout recept
	Co budete na lívance potřebovat?
			- 30 g pohankové mouky
- 1 střední jablko
- 1 menší máslová hruška
- 1 vejce
- 1 kávová lžička perníkového koření
- 1 skořice
- 1 lžička medu
- 5 g dýňových semínek
- 10 g rozinek
- ½ lžičky prášku do pečiva
- 2 polévkové lžíce tvarohu
Postup přípravy lívanců
			- Půl jablka a půl hrušky si oloupeme a nahrubo nastrouháme
- K nastrouhanému ovoci přidáme mouku, vejce, koření, prášek do pečiva, a tak nám vznikne tužší těsto
- To klademe na suchou vyhřátou nepřilnavou pánev a smažíme z každé strany do zlatova
- Poté lívance protřeme tvarohem, proložíme kousky nakrájeného jablka a hrušky, posypeme semínky, rozinkami a poprášíme skořicí
Lívanečky.cz https://www.livanecky.cz/