Home / Lívance s ovocem / Jahodové lívanečky
26 Červenec, 2015

Jahodové lívanečky

Kategorie: Lívance s ovocem dne autor: Lívanečky.cz

Jahodové lívanečky
4.9 (97.14%) 7 votes
Jahodové lívanečky
Vytisknout recept
Co budete na lívance potřebovat?
  1. 1 šálek podmáslí
  2. 1 šálek celozrnné mouky
  3. 2 lžičky cukru
  4. ½ lžičky prášku do pečiva
  5. ¼ lžičky jedlé sody
  6. ¼ lžičky soli
  7. 1 vejce
  8. 2 lžíce másla
  9. ½ lžičky vanilkového extraktu
  10. 1 šálek čerstvých jahod, stonky odstraněny a nakrájené na kostičky
Postup přípravy lívanců
  1. Ve velké míse rozšleháme spolu mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
  2. V menší misce promícháme podmáslí, vejce, rozpuštěné máslo, extrakt z vanilky a míchejte do hladka.
  3. Přidejte mokrou směs do suché a dobře promíchejte. Těsto může být stále trochu hrudkovaté, jen promíchejte se lžící nebo metlou, nepoužívejte ruční mixér.
  4. Jemně vmíchejte nakrájené jahody.
  5. Předehřejte pánev, lívanečky dělejte na másle nebo kokosovém oleji. Dělejte tak 1-2minuty z obou stran.
Udělejte si také super jahodový přeliv na lívanečky. Smíchejte
  1. 1 šálek na kostičky nakrájené jahody, nebo na čtvrtiny
  2. ⅓ šálku medu
  3. 1 lžíce javorového sirupu
  4. Dejte je do malého rendlíku a přiveďte k varu. Pak přelijte přes lívanečky a dostate výsledek jako na obrázku 🙂
Lívanečky.cz https://www.livanecky.cz/

Sdílejte svoje lívanečky: 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá „cookies“ k dodávání služeb v souladu s dohodou. Podmínky pro ukládání „cookies“ nebo pro přístup k nim můžete nastavit ve svém prohlížeči. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close