31 května, 2015
Kukuřičné lívance
Posted in : Lívance "na slano", Netradiční lívance on by : Lívanečky.cz
Kukuřičné lívance
2015-05-31 10:27:45
Vytisknout recept
Co budete na lívance potřebovat?
- Kukuřičná zrna 350 g
- Vejce 2 ks
- Mléko 6 lžic
- Rozpuštěné máslo 30 g
- Hladká mouka se lžičkou prášku do pečiva 80 g
- Jemně nakrájené jarní cibulky 2 ks
- Sůl 1/3 lžičky
- Slunečnicový olej na smažení 4 lžíce
- Plátky libové slaniny 8-10 ks
- Rajčata 4 ks
- Olivový olej na pokapání
- Sůl a pepř
Postup přípravy lívanců
- Připravte těstíčko Nejdřív zapněte gril na vysoký stupeň. Pokud jste zvolili čerstvou kukuřici, nejprve odstraňte listy a poté velkým ostrým nožem seřízněte zrnka z klasu. Pět minut vařte v hrnci vody, pak je osušte a nechte vychladnout. Mezitím ušlehejte vejce, mléko a máslo; přimíchejte mouku i sůl a zpracovávejte, dokud není těsto hladké. Na závěr přihoďte kukuřici a jarní cibulku.
- Ogrilujte rajčata a slaninu Rajčata naskládejte rozkrojenou stranou nahoru na velký plech, pokapejte je olivovým olejem, osolte a opepřete. Slaninu položte v jedné vrstvě vedle rajčat. Grilujte 8–10 minut, dokud rajčata nezměknou a slanina není křupavá. Nezapomeňte ji v polovině grilování otočit.
- Osmažte lívance Zatímco se slanina griluje, rozpalte ve velké pánvi slunečnicový olej. Nalijte na něj čtyři lžíce těstíčka a smažte po každé straně minutu nebo dvě, dokud placičky nejsou nafouknuté a zlatavé. Pokračujte, dokud nepoužijete všechno těsto; lívance nechte okapat na ubrouscích nebo kuchyňském papíru. Podávejte s rajčaty, slaninou, případně chilli omáčkou na dochucení.
Další tipy pro tyto lívance
- Použijte kvalitní slaninu, na výsledku to půjde opravdu znát!
Lívanečky.cz http://www.livanecky.cz/