HomeLívance "na slano" Kukuřičné lívance

Kukuřičné lívance

Posted in : Lívance "na slano", Netradiční lívance on by : Lívanečky.cz

4.6/5 - (5 votes)
Kukuřičné lívance
Vytisknout recept
Co budete na lívance potřebovat?
  1. Kukuřičná zrna 350 g
  2. Vejce 2 ks
  3. Mléko 6 lžic
  4. Rozpuštěné máslo 30 g
  5. Hladká mouka se lžičkou prášku do pečiva 80 g
  6. Jemně nakrájené jarní cibulky 2 ks
  7. Sůl 1/3 lžičky
  8. Slunečnicový olej na smažení 4 lžíce
  9. Plátky libové slaniny 8-10 ks
  10. Rajčata 4 ks
  11. Olivový olej na pokapání
  12. Sůl a pepř
Postup přípravy lívanců
  1. Připravte těstíčko Nejdřív zapněte gril na vysoký stupeň. Pokud jste zvolili čerstvou kukuřici, nejprve odstraňte listy a poté velkým ostrým nožem seřízněte zrnka z klasu. Pět minut vařte v hrnci vody, pak je osušte a nechte vychladnout. Mezitím ušlehejte vejce, mléko a máslo; přimíchejte mouku i sůl a zpracovávejte, dokud není těsto hladké. Na závěr přihoďte kukuřici a jarní cibulku.
  2. Ogrilujte rajčata a slaninu Rajčata naskládejte rozkrojenou stranou nahoru na velký plech, pokapejte je olivovým olejem, osolte a opepřete. Slaninu položte v jedné vrstvě vedle rajčat. Grilujte 8–10 minut, dokud rajčata nezměknou a slanina není křupavá. Nezapomeňte ji v polovině grilování otočit.
  3. Osmažte lívance Zatímco se slanina griluje, rozpalte ve velké pánvi slunečnicový olej. Nalijte na něj čtyři lžíce těstíčka a smažte po každé straně minutu nebo dvě, dokud placičky nejsou nafouknuté a zlatavé. Pokračujte, dokud nepoužijete všechno těsto; lívance nechte okapat na ubrouscích nebo kuchyňském papíru. Podávejte s rajčaty, slaninou, případně chilli omáčkou na dochucení.
Další tipy pro tyto lívance
  1. Použijte kvalitní slaninu, na výsledku to půjde opravdu znát!
Lívanečky.cz http://www.livanecky.cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *