HomeLívance s ovocem Lívanečky s čokoládou, ovocem a medovým přelivem

Lívanečky s čokoládou, ovocem a medovým přelivem

Posted in : Lívance s ovocem on by : Lívanečky.cz

4.3/5 - (3 votes)
Lívanečky s čokoládou, ovocem a medovým přelivem
Vytisknout recept
Co budete na lívance potřebovat?
  1. Námi použité ingredience a jejich množství:
  2. 1 vejce
  3. 1 hrnek mouky
  4. 1 lžíce cukru
  5. 1 čajová lžička pečícího prášku
  6. 1/2 čajové lžičky jedlé sody
  7. 1/2 čajové lžičky soli
  8. 1 hrnek podmáslí
  9. 2 lžíce másla, rozpuštěné a zchladlé
  10. 1 tabulka hořké čokolády nasekaná na kousky (ale doporučuji ubrat, v podstatě se z nich staly čistě čokoládové lívance, ne jen sem tam kousek :D, tudíž si myslím, že půlka tabulky postačí =))
  11. lžička oleje na smažení
  12. Medový přeliv:
  13. 3 čajové lžičky medu
  14. šťáva z půlky citrónu
  15. 2 čajové lžičky rumu
  16. Ovoce na ozdobu:
  17. 1 jablko
  18. 1 pomeranč
Postup přípravy lívanců
  1. V misce si vidličkou smícháme med, šťávu z citronu a rum, aby tekutina byla bez hrudek.
  2. Předehřejeme si troubu na cca 70°C.
  3. Ve větší míse prošleháme rozklepnuté vejce a podmáslí. Přidáme mouku, cukr, pečící prášek, jedlou sodu a sůl a rozmícháme dohladka. Nakonec přidáme čokoládu a necháme chvilku odstát.
  4. Rozpálíme si pánev a dáme do ní lžičku oleje. Poté začneme dělat lívanečky.
  5. Smažíme z jedné strany, až se nám začnou na povrchu dělat bubliny, otočíme a smažíme z druhé strany, dokud nejsou lívance propečené. Nezapomínáme je hlídat, aby se nepřipekly.. Můžeme smažit na mírnějším plameni, není třeba zprudka.
  6. Osmažené lívance dáme buď do nějakého menšího pekáčku či na odolnější talíř a dáme do trouby, aby nevychladly, dokud nebudou usmažené všechny ostatní a nebudeme je podávat.
Další tipy pro tyto lívance
  1. Zdobíme nakrájeným ovocem a přelijeme medovým přelivem...
  2. Na ozdobu můžete použít samozřejmě jakékoliv ovoce máte rádi...
Lívanečky.cz http://www.livanecky.cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *