HomeLívanečky ze zahraničí Velšské lívanečky

Velšské lívanečky

Posted in : Lívanečky ze zahraničí on by : Lívanečky.cz

4.7/5 - (3 votes)
Velšské lívanečky
Vytisknout recept
Co budete na lívance potřebovat?
  1. 250 g hladké mouky (nebo 150 g hladké pšeničné a 100 g hladké špaldové mouky)
  2. 1 lžička prášku do pečiva
  3. 30 g cukru
  4. 1 lžička mixed spice
  5. špetka soli
  6. 125 g studeného másla
  7. hrst rozinek nebo brusinek
  8. 1 menší vejce
  9. trochu mléka
Postup přípravy lívanců
  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, kořením a solí.
  2. Přídáme máslo a vypracujeme jemnou drobenku.
  3. Do drobenky vmícháme rozinky/brusinky, uděláme uprostřed důlek a přidáme vejce a mléko.
  4. Zpracujeme těsto, ale jen tak, aby vytvořilo kouli - moc ho nehněteme, aby hezky naskočilo.
  5. Těsto vyválíme na pomoučeném vále na placku asi centimetr vysokou a vykrájíme kolečka o průměru 5-8 cm.
  6. Pánev rozpálíme na sucho a opečeme první lívaneček. Z každé strany by se měl opékat dozlatova 3-4 minuty. Pokud se zkušební lívaneček spálí, je pánev moc horká, pokud je příliš světlý, je moc chladná.
  7. Postupně opečeme všechny lívanečky. Necháme vychladnout na mřížce.
  8. Podáváme teplé nebo pokojové teploty. Jen tak nebo se šlehačkou a ovocem.
Lívanečky.cz http://www.livanecky.cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *