Home / Lívance s ovocem / Hruškové lívanečky
24 Červenec, 2015

Hruškové lívanečky

Comments : 1 Kategorie: Lívance s ovocem, Netradiční lívance dne autor: Lívanečky.cz

Hruškové lívanečky
4.9 (97.14%) 7 votes
Hruškové lívanečky
Vytisknout recept
Co budete na lívance potřebovat?
  1. 1 hruška
  2. ½ banánu
  3. 1 vejce
  4. 20g celozrnné mouky (špaldová nebo pšeničná)
  5. mletá skořice
Postup přípravy lívanců
  1. Hrušku zbavte slupky, pohodlně to jde škrabkou na brambory. Také jádřinec a stopka musí pryč. Hrušku nastrouhejte na hrubším struhadle. Nechte několik minut odstát v misce a pak slejte vodu, kterou nastrouhaná hruška pustí.
  2. Přidejte polovinu banánu a rozmačkejte ho na kašičku.
  3. Přidejte mouku a vejce a dobře promíchejte. Určitě nepřidávejte žádný cukr, hruška je sama o sobě hodně sladká a banán z lívanečků udělá super sladkou bombu.
  4. Lívanečky sázejte na rozehřátou pánev s nepřilnavým povrchem, žádný tuk není potřeba. Těsto není tekuté, doporučujeme tedy lívanečky tvarovat lžící přímo na pánvi. Menší lívanečky se budou lépe otáčet, velké se mohou trhat.
Další tipy pro tyto lívance
  1. Každý hotový lívaneček můžete obalit ve skořici, stejně jako se třeba cukroví obaluje v cukru.
  2. Určitě nekupujte hrušek víc, aby tě nenapadlo jít nasmažit druhé kolo
Lívanečky.cz https://www.livanecky.cz/

Sdílejte svoje lívanečky: 

1 COMMENT

One thought on : Hruškové lívanečky

  • vv
    Srpen 19, 2015 at 10:58 am

    Prave som dojedla a su bozske! Len odporucam dat aj 2 vajicka, moje boli strasne mokre, ako blato, mozno som mala velmi zrelu hrusku uz, ale chutovo tip top, s bielym jogurtom ranajky ako lusk! 😉

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá „cookies“ k dodávání služeb v souladu s dohodou. Podmínky pro ukládání „cookies“ nebo pro přístup k nim můžete nastavit ve svém prohlížeči. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close