Home / Lívance s ovocem / Jablečné lívanečky
5 Červenec, 2015

Jablečné lívanečky

Kategorie: Lívance s ovocem dne autor: Lívanečky.cz

Jablečné lívanečky
4.3 (85.71%) 7 votes
Jablečné lívanečky
Vytisknout recept
Co budete na lívance potřebovat?
  1. 2 hrnky hladké mouky
  2. 1 lžička sody nebo prášku do pečiva
  3. 3 lžíce cukru krupice
  4. 1 vejce
  5. 1 jablko
  6. 1 lžíce změklého másla
  7. 3/4 hrnek mléka
  8. 5 lžíc zakysané smetany nebo jogurtu
  9. 1 jablko
  10. 50 g čokoládových bobečků nebo čopkolády pokrájené na malé kousky (zhruba 0,5 cm velké)
Postup přípravy lívanců
  1. Jablko oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
  2. Do mísy rozklepneme vajíčko (zkontrolujeme čichem, že není zkažené), příidáme mléko, zakysanou smetanu, cukr a máslo a prošleháme metličkou. Můžeme ručně, nebo šlehačem.
  3. Lžící zamícháme nastrouhané jablko a kousky čokolády a přidáme mouku a sodu. Dobře promícháme. Rozpálíme si pánev na středním plameni.
  4. Na pánev vždy nalijeme (nebo spíš tak trochu „kydneme“, těsto není uplně tekuté) lžíci těsta a lehce rozhrneme trochu do plochy, aby lívanec nebyl moc tlustý. Podle velikosti se jich na pánev vejde 4 – 6. Pokud budeme dělat lívanečky zhruba 6 – 8 cm v průměru, těsto nám vyjde přibližně na 40 lívanečků. Silné by po upečení měly být asi tak centimetr.
  5. Po chvilince, to znamená tak 10–15 vteřinách, začneme lívanečky otáčet. Tím, že je děláme malé, dobře se nám s nimi bude i manipulovat. Z druhé strany je opékáme opět jen chviličku, až povrch zezlátne. Klademe je na sebe na talířek do komínku. Pokud chceme, můžeme je ještě polít čokoládou nebo medem nebo javorovým sirupem nebo čímkoli jiným.
Lívanečky.cz https://www.livanecky.cz/

Sdílejte svoje lívanečky: 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá „cookies“ k dodávání služeb v souladu s dohodou. Podmínky pro ukládání „cookies“ nebo pro přístup k nim můžete nastavit ve svém prohlížeči. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close