HomeNetradiční lívance Jáhelné lívanečky (bezlepkové)

Jáhelné lívanečky (bezlepkové)

Posted in : Netradiční lívance, Zdravé lívance on by : Lívanečky.cz

4.4/5 - (5 votes)
Jáhelné lívanečky
Vytisknout recept
Co budete na lívance potřebovat?
  1. 200g uvařených jáhel v poměru 1 díl jáhel na 2 díly vody (tj 80g syrových uvařených ve 200ml vody)
  2. 100g pohankové mouky
  3. 50g kukuřičné polenty instatní
  4. 400ml rýžového, mandlového, makového nebo jakéhokoliv obilného mléka (kdo chce a může, použije klasické mléko)
  5. 3 lžičky kypřící prášku bez fosfátů (koupíte ve Zdravé výživě)
  6. 2 lžičky jablečného octa
  7. špetka soli
  8. olej na smažení - my používáme za studena lisovaný kokosový olej, ale lze jakýkoliv, na jaký jste zvyklí.
Postup přípravy lívanců
  1. Vychladlé jáhly promícháme s ostatními ingrediencemi (normláně můžete mixovat ponorným mixérem)
  2. Necháme těsto odpočinout při pokojové teplotě cca 2-3 hodiny.
  3. Těsto moc nenechávejte příliš dlouho odpočívat, někdy má tendenci řídnout.
  4. Zkuste udělat první lívance, a případně rozřeďte mlékem nebo zahustěte moukou nebo přidejte jáhly.
  5. Hotové lívance můžete mazat marmeládou (nejlépe bez cukru) a zdobit třeba ovocem nebo pokapat sójovou nebo klasickou smetanou.
Další tipy pro tyto lívance
  1. Kokosový olej dodá lívancům úžasnou vůni a hlavně se nepřepaluje!
  2. V lednici je lze uchovávat v uzavřené nádobě až tři dny.
Lívanečky.cz https://www.livanecky.cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *