Home / Netradiční lívance / Jáhelné lívanečky (bezlepkové)
16 Červenec, 2015

Jáhelné lívanečky (bezlepkové)

Kategorie: Netradiční lívance, Zdravé lívance dne autor: Lívanečky.cz

Jáhelné lívanečky (bezlepkové)
4.4 (88%) 5 votes
Jáhelné lívanečky
Vytisknout recept
Co budete na lívance potřebovat?
  1. 200g uvařených jáhel v poměru 1 díl jáhel na 2 díly vody (tj 80g syrových uvařených ve 200ml vody)
  2. 100g pohankové mouky
  3. 50g kukuřičné polenty instatní
  4. 400ml rýžového, mandlového, makového nebo jakéhokoliv obilného mléka (kdo chce a může, použije klasické mléko)
  5. 3 lžičky kypřící prášku bez fosfátů (koupíte ve Zdravé výživě)
  6. 2 lžičky jablečného octa
  7. špetka soli
  8. olej na smažení - my používáme za studena lisovaný kokosový olej, ale lze jakýkoliv, na jaký jste zvyklí.
Postup přípravy lívanců
  1. Vychladlé jáhly promícháme s ostatními ingrediencemi (normláně můžete mixovat ponorným mixérem)
  2. Necháme těsto odpočinout při pokojové teplotě cca 2-3 hodiny.
  3. Těsto moc nenechávejte příliš dlouho odpočívat, někdy má tendenci řídnout.
  4. Zkuste udělat první lívance, a případně rozřeďte mlékem nebo zahustěte moukou nebo přidejte jáhly.
  5. Hotové lívance můžete mazat marmeládou (nejlépe bez cukru) a zdobit třeba ovocem nebo pokapat sójovou nebo klasickou smetanou.
Další tipy pro tyto lívance
  1. Kokosový olej dodá lívancům úžasnou vůni a hlavně se nepřepaluje!
  2. V lednici je lze uchovávat v uzavřené nádobě až tři dny.
Lívanečky.cz https://www.livanecky.cz/

Sdílejte svoje lívanečky: 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá „cookies“ k dodávání služeb v souladu s dohodou. Podmínky pro ukládání „cookies“ nebo pro přístup k nim můžete nastavit ve svém prohlížeči. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close