Home / Lívanečky ze zahraničí / Velšské lívanečky
11 Červenec, 2015

Velšské lívanečky

Kategorie: Lívanečky ze zahraničí dne autor: Lívanečky.cz

Velšské lívanečky
4.7 (93.33%) 3 votes
Velšské lívanečky
Vytisknout recept
Co budete na lívance potřebovat?
  1. 250 g hladké mouky (nebo 150 g hladké pšeničné a 100 g hladké špaldové mouky)
  2. 1 lžička prášku do pečiva
  3. 30 g cukru
  4. 1 lžička mixed spice
  5. špetka soli
  6. 125 g studeného másla
  7. hrst rozinek nebo brusinek
  8. 1 menší vejce
  9. trochu mléka
Postup přípravy lívanců
  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, kořením a solí.
  2. Přídáme máslo a vypracujeme jemnou drobenku.
  3. Do drobenky vmícháme rozinky/brusinky, uděláme uprostřed důlek a přidáme vejce a mléko.
  4. Zpracujeme těsto, ale jen tak, aby vytvořilo kouli - moc ho nehněteme, aby hezky naskočilo.
  5. Těsto vyválíme na pomoučeném vále na placku asi centimetr vysokou a vykrájíme kolečka o průměru 5-8 cm.
  6. Pánev rozpálíme na sucho a opečeme první lívaneček. Z každé strany by se měl opékat dozlatova 3-4 minuty. Pokud se zkušební lívaneček spálí, je pánev moc horká, pokud je příliš světlý, je moc chladná.
  7. Postupně opečeme všechny lívanečky. Necháme vychladnout na mřížce.
  8. Podáváme teplé nebo pokojové teploty. Jen tak nebo se šlehačkou a ovocem.
Lívanečky.cz https://www.livanecky.cz/

Sdílejte svoje lívanečky: 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá „cookies“ k dodávání služeb v souladu s dohodou. Podmínky pro ukládání „cookies“ nebo pro přístup k nim můžete nastavit ve svém prohlížeči. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close