Home / Zdravé lívance / Ovesné lívance s jablky a skořicí
18 Červenec, 2015

Ovesné lívance s jablky a skořicí

Kategorie: Zdravé lívance dne autor: Lívanečky.cz

Ovesné lívance s jablky a skořicí
4.7 (93.33%) 3 votes
Ovesné lívance s jablky a skořicí
Vytisknout recept
Co budete na lívance potřebovat?
  1. 400g ovesných vloček
  2. 500 ml kyselého mléka
  3. 2 bal. vanilkového cukru
  4. 1 bal. skořicového cukru
  5. 50 g másla
  6. 3 vajíčka
  7. 1/3 bal. prášku do pečiva
  8. 1 jablko
  9. 150g hladké mouky
  10. nastrouhaná citronová kůra
  11. špetka soli
Postup přípravy lívanců
  1. Připravíme si ingredience. Jablko nastrouháme na hrubším struhadle, máslo rozpustíme.
  2. Ve větší míse smícháme kyselé (acidofilní) mléko s vločkami, vanilkovým a skořicovým cukrem a špetkou soli. Přimícháme vlažné rozpuštěné máslo (nesmí být horké).
  3. V mouce si rozmícháme prášek do pečiva a následně mouku i s práškem zamícháme do těsta. Přidáme 3 vejce a celé důkladně promícháme.
  4. Do těsta vmícháme nastrouhané jablko a citrónovou kůru. Dobře promícháme.
  5. Na pánvi určené pro lívance (nebo na obyčejné pánvi na kterou si položíme kulatou formičku na pečivo a do ní vléváme těsto) připravíme lívance. Před každou dávkou cesta pánev potřeme troškou oleje. Z každé strany opékáme několik minut, dokud nejsou lívance hotové.
Další tipy pro tyto lívance
  1. Podáváme ideálně ještě teplé s ovocem, džemem, šlehačkou či čokoládovou polevou.
  2. Jsou výborné v kombinaci s lesním a exotickým ovocem.
Lívanečky.cz https://www.livanecky.cz/

Sdílejte svoje lívanečky: 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá „cookies“ k dodávání služeb v souladu s dohodou. Podmínky pro ukládání „cookies“ nebo pro přístup k nim můžete nastavit ve svém prohlížeči. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close