31 května, 2015
Riccotové lívanečky s pomeranči
Posted in : Lívance s ovocem, Netradiční lívance, Zdravé lívance on by : Lívanečky.cz
Ricottové lívance s pomeranči
2015-05-31 13:24:13
Vytisknout recept
Co budete na lívance potřebovat?
- 1 a 1/2 šálku hladké mouky
- 3 lžíce cukru
- 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/4 lžičky soli
- 1 velké vejce
- 1 šálek sýr ricotta
- 3/4 šálku mléka
- 1/2 šálku pomerančového džusu
- 1/4 šálku másla
- 1/2 lžičky strouhané pomerančové kůry
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- Javorový sirup
Postup přípravy lívanců
- Ve středně velké misce rozšleháme spolu mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
- V malé misce rozšleháme společně vejce, sýr ricotta, mléko, pomerančový džus, máslo, a pomerančovou kůru; dejte pak stranou.
- Udělejte díru uprostřed smíchaných suchých přísad; zalijeme mléčnou směsí a šlehejte velmi jemně (několik hrudek může zůstat). Napřemíchejte to.
- Rozpalte nepřilnavou pánev na středním plameni po dobu 3 až 5 minut; přidejte 1 čajovou lžičku oleje a kartáčem rozetřete olej na dno rovnoměrně. Dává se 1/4 šálku těsta na 3 lívanečky na pánvi. Dělejte lívance tak dlouho, dokud se nezačnou dělat velké bubliny. To bude trvat tak 1,5 až 2 minuty. Pomocí tenké, široké špachtle otáčejte lívanečky a udělejte je dozlatova. Podávejte ihned, a opakujte takto se zbývajícím těstem, další zbývající rostlinný olej dávejte pouze v případě nutnosti. Podáváme teplé s javorovým sirupem. Nebo dejte ovoce dle chuti.
Další tipy pro tyto lívance
- Příště zkuste lívance podávat s krémem z ricotty a cukru. Taky výborné.
- Z bílků udělejte pěnu a podávejte k lívancům.
- Podávejte s měsíčky pomeranče.
Lívanečky.cz https://www.livanecky.cz/